Напишете дума/думи за търсене

3 сигнала, че трябва да заведете детето на лекар

Ако детето ви се оплаква от болки в долната част на корема, това може да е знак за апандисит.

За да се убедите, накарайте малчугана да подскочи веднъж. Изпитва ли мъчителни болки по време на това движение, се свържете с педиатър възможно най-бързо. Имайте предвид, че може да става въпрос и за друго неразположение. Нормалният стомашен вирус е придружен с болка, повръщане и диария, така че симптомите за коремни спазми може да означават и настинка.

Следете също и за това колко често ходи по малка нужда детето. По-рядкото уриниране е повод за притеснение. Ако забележите, че детето ви има сухи устни, уринира по-рядко от обикновено или повръща и има диария, може да страда от дехидрация. Тя понякога води по шок. Разбира се, това се случва рядко, така че не се панирайте! Посетете педиатъра още при проявата на първите симптоми за дехидратация, за да се развие всичко по бърз и благоприятен начин. Убедете се също така, че детето приема достатъчно количество вода през деня.

Сините устни също са причина за тревога. Забележите ли, че малчуганът има сини устни или затруднено дишане, най-вероятно има проблем с белите дробове. Уверете се, че не става въпрос за реакция на студ! Свържете се с лекуващия лекар.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ