Напишете дума/думи за търсене

Какво трябва да хапва детето, за да е здраво

Oсобено ценни вещества за детето са омега-3 мастните киселини. Те предпазват организма от увреждане при алергична реакция и силна чувствителност към определени дразнители.

Омега-3 мастните киселини повишават активността на белите кръвни клетки срещу бактериите и елиминират възпалителните процеси. Според данни от изследване допринасят за намаляване честотата на респираторните инфекции при децата. Могат да се осигурят с мазните видове риба – сьомга, скумрия, риба тон, както и с редовно хапване на орехи.

Киселото мляко трябва да е задължителна храна за менюто на детето заради пробиотиците в него. Според изследване децата, които консумират редовно кисело мляко 19% по-рядко страдат от простудни заболявания и грип, отит и възпалено гърло.

Не пропускайте и цитрусите! Особено през студените месеци е препоръчително сутрин да сервирате на детето си чаша топла вода с изцеден лимон вътре. Всички останали плодове също са добре дошли за консумация. Така е, защото са наситени с много витамини полезни съставки. Старайте се детето ви да пие поне по един фреш на 2 дни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ