Напишете дума/думи за търсене

Как най-рано да разпознаете, че сте бременна

Това че цикълът ви закъснява, не е единственият признак, подсказващ че скоро ще ставате родител. Подгответе се и за други промени, които ще настъпят в тялото ви. Ето някои от тях.

Чувствителни зърна

През бременността хормоните в тялото ви ще увеличат кръвоснабдяваното на гърдите ви. Това може да предизвика изтръпване около зърната и по-голямата им чувствителност. Имайте предвид, че има вероятност този симптом да се появи още през първата седмица от зачеването. След като тялото ви свикне с хормоналния скок, това усещане ще отслабне.

Подуване

Възможно е през ранната бременност да усещате тялото си подуто. Това е така заради повишените нива на прогестерона. Хормонът е свързан с гладката мускулна тъкан в стомашно-чревния тракт. Затова започвате да се чувствате подути и да усещате дрехите си плътно впити в тялото си.

Болки в гърба

Болките в долната част на гърба, които леко наподобяват тези по време на менструация, може да са признак за бременност. Някои жени прибягват до масаж и разтривки, но това невинаги помага. Обикновено болката намалява с времето.

Единственото, което трябва да направите, е да тренирате пренатална йога, да медитирате или да плувате. Хубаво е все пак да се консултирате с вашия лекар преди това.

Главоболие

Главоболието се появява обикновено в края на първото тримесечие, но може и по-рано. Предизвикани са основно от комбинацията между стрес, умора и постоянен апетит. Единственото, което трябва да направите, е да си починете добре.

Раздразнителност и чести промени в настроението

Смятате ли, че често сменяте настроенията си без видима причина? Това е много характерно поведение за бъдещите майка. Те са свръхчувствителни, ядосани и често плачат. Причината е в непрестанно променящите се нива на хормоните, които влияят на мозъка. Заради това емоциите, както положителните, така и отрицателните, по време на бременността са много по-необуздани.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ