Напишете дума/думи за търсене

За поредна година българските семейства довериха здравето на децата си на Future Health – Първата частна акредитирана банка за съхранение на стволови клетки в Европа

Днес в България функционират 11 тъканни банки / 5 чужди и 6 български/. Анализите ни показват, че всяко второ българско семейства избира да съхрани стволови клетки на детето си в Future Health.

Future Health e Първата частна акредитирана банка в Европа за съхранение на стволови клетки, разполага с две акредитирани лаборатории във Великобритания и Швейцария катo функционира в над 75 държави по цял свят.

Но нека да отговорим на няколко полезни въпроса във връзка със стволовите клетки и тяхната полза за нас и децата ни в едно интервю с административния директор на Медицински Център Афродита и Future Health за България – Вили Пеева.

- Какво са стволовите клетки и защо са важни за нашето здраве, г-жо Пеева?

- Работата на стволови клетки е да се диференцират в други видове клетки на нашето тяло. Те са доставчиците на новите клетки. Когато човешкият организъм е болен или ранен, нашите клетки също са болни или ранени и постепенно започват да умират. Стволовите клетки се активират и имат ролята да регенерират увредените тъкани или да заменят умиращите клетки с нови. Така нашите стволови клетки остават здрави и предотвратяват преждевременното стареене. Стволовите клетки приличат на армия от миниатюрни лекари, които постоянно са на разположение на човешкият организъм.

- Как стволовите клетки могат да помогнат за лечението на диагностицираната болест ?

- Учените са се съсредоточили върху идеята за използване на стволовите клетки, за лечение на хора с различни заболявания. Стволовите клетки имат потенциала за лечение на някои от основните заболявания, които човечеството познава : рак, сърдечно-съдови заболявания, Паркинсон, множествена склероза, сърдечен удар, болестта на Хънтингтън, увреждане на гръбначния мозък, както и различни други видове заболявания на човешкия организъм. Тъй като стволовите клетки имат физиологичната роля да заменят болните или мъртви клетки в нашия организъм и да се диференцират в друг вид клетки, те могат да бъдат използани за третиране или пълното излекуване на съответната диагностицирана болест.

- Как се изолират стволовите клетки ?

- С доказани безопасни методи , стволовите клетки биват извлечени от кръвта на плацентата и пъпна връв които се вземат по време на раждане, млечните зъби, както и от костния мозък и мазнините. Метода и технологията на изолиране трябва да са утвърдени и доказани в медицинските среди при трансплантация. Точно такава е технологията, с която работи Future Health, нашите успешни трансплантации са отразени от световните медии. За приложението на стволовите клетки и трансплантации сме единствената банка наградена от Кралицата на Англия.

- Защо българските семейства според Вас , избират за тяхна банка Future Health?

- Ние живеем в епоха на ниска раждаемост и намаляване на българския народ. Ние като Медицински център Афродита, от самото му създаване поставихме за наша кауза да подкрепяме и насърчаване раждаемостта и запазването на българското семейство. Въведохме медицински услуги, които да протектират и застраховат новия живот. Всички регенеративни процедури, които прилагаме - репродуктивна медицина , пренатална диагностика, но най -вече съхранението на стволови клетки са в тази насока. Точно за тази причина се свързахме през 2010 г. с най-реномираната тъканна банка Future Health, която се гордее че е най- акредитираната частна тъканна банка в света , наградена от кралицата на Великобритания, с доказани успешни трансплантации и нещата се развиха отлично. Останалото по пътя към успеха беше хъс , страст и много , много трудолюбие. Създавайки медицински услуги с отлично качество с нашите партньори и конкурентни цени, българските семейства усетиха и оцениха нашия труд и резултатите се получиха.

- За финал какво ще кажете на българските семейства?

- Искрено вярвам на сегашните и бъдещите възможности на стволовите клетки от пъпна връв и пулпа на зъб.

Ние отдаваме толкова много значение на застраховката на техника , къщи и коли, а забравяме най-скъпоценния подарък в нашия живот – децата ни. Стволовите клетки са бъдещето на медицината , затова всяка съхранена проба ще е най- голямата застраховка за здравето на цялото семейство.

www.future-health.bg