Напишете дума/думи за търсене

Това е малката майка с голямото бебе

Уникален случай в болницата в Разлог 

1,40 метра и 50 кг е Фатиме, а даде живот на 4-килограмово дете -

Висока едва 1,40 метра майка роди бебе гигант в болницата в Разлог!

26-годишната Фатиме Инуз от благоевградското село Рибново е дребна на ръст и тежи едва 50 килограма. Скромните й размери на тялото не й пречат да даде живот на момченцето си по естествен път. Малкият юнак има впечатляващи мерки - тежи цеил 4,3 килограма и е дълъг 55 сантиметра.

Щастливите родители /  www.struma.bg
Щастливите родители / www.struma.bg

"Фатиме е героиня! Тя винаги си е била такава дребна, но вече за втори път ражда. С мъжа й Мустафа имат още едно момче, което е на около 4 годинки. Казват, че се чувства добре. Като се върнат, ще празнуваме", заявиха пред "България Днес" щастливи жители на Рибново.

Бебето е с големи размери
Бебето е с големи размери

От болницата в Разлог коментираха, че случаят с Фатиме е прецедент и дори лекари с дългогодишна практика не са виждали нещо подобно. "Израждали сме много бебета с тегло над 4,5 килограма, но досега не се е случвало толкова дребна жена да роди толкова едро бебе. И то по нормален път, без никакви усложнения. Майката и бебето се чувстват добре и получават всички необходими грижи", коментираха от родилното отделение на лечебното заведение в планинското градче.

Мустафа и Фатиме се женят преди близо 7 години
Мустафа и Фатиме се женят преди близо 7 години

"Много сме радостни и благодарим от сърце за професионализма на д-р Божикова и всички, които бяха около мен по време на раждането! Благодарим за грижите и вниманието на целия екип на родилното отделение!", заяви след раждането щастливата майка. Фатиме е безкрайно благодарна на акушерите и гинеколозите, които са й помогнали всичко да премине без проблеми. Не само тя, но и таткото Мустафа са успели вече да прегърнат отрочето си.

Гордите родители имат брак от близо 7 години и живеят в Рибново. В селото те ще отглеждат и двете си деца, а роднини ще им помагат с грижите през първите месеци.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ