Напишете дума/думи за търсене

Чуждите имена, които са хит по света през тази година

Бебешките имена на 2019 г. “взимат” идея от някои наистина необичайни места.

За пример - Дисни ефектът на имената “Елза” и “Анна” от “Замръзналото кралство” още има ясно изявени последствия. По света се избират също така и такива, свързани с филми - като “Игра на тронове” и “Бодигард”. Кино тенденцията всъщност има своето влияние от години, но кои ленти се очаква да окажат влияние над избора на родителите през 2019 г.?

С финалните серии на “Игра на тронове” се задават и фаворитите за чуждестранни имена - Санса, Тайриън, Джон и Дани - съкратено от Даенерис.

Имена от друго филмово заглавие също се очаква да бъдат хит. Ария ще бъде сред 10-те най-предпочитани имена по света през първата половина на следващата година. Ще се избират и имената Джулия и Дейвид, както и Ева. Нестандарното име Виланел също заема място сред хитовите решения. Според проучвания на медията “BabyCenter” - Оксана се нарежда сред желаните имена за момиченце.

Очаква се и завръщане на “модата на 70-те години”. През изминалата бяха актуални тези от 80-те, а сега се връщаме още 10 години назад. С този прелет във времето се очаква да се избират имената Майкъл, Джон, Бари, Браян, Патриция, Клиф, Кристин и Сюзан.

Филмите продължават да се налагат в избора на родителите с очаквания бум на името Питър. Това се дължи на популярната анимация с пухкавото зайче.

Очаква се също така майките и татковците да избират имена, които са обичайни за държави, далечни от тази, с която се намират - т.е. все повече нестандартни имена за географската ширина, на която се намираме. Това е не толкова хубава новина за традиционалистите. Ако до този момент екзотичните имена бяха рядкост, то ще стават все по-предпочитани. Очакват се и имена, свързани с реални дестинации по света. Такива са Индия, Далас, Израе, Парис, Челси и Кайро.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ