Напишете дума/думи за търсене

Болки в корема при бебето? 3 майки споделят как се справят

Проблемите с коремчето, предизвикани от газове, почти винаги водят до силен плач и неспокойствие у бебето. Ако и вие се намирате в такъв период с вашето новородено, прочетете историите на 4 наши читателки, които ще ви успокоят и ще ви покажат, че не сте сама.

"Веднъж, когато дъщеря ми беше на 9 месеца, плачеше в продължение на 2 часа, без да спре и за секунда. Никога преди това не го беше правила. Притесних се и я заведох на лекар. Оказа се, че всичко това е само заради газове. Веднага след изхождане, се успокои. Лекарят ме посъветва да избягвам пюретата, които предизвикват газове и да внимавам с какво се храня самата аз, ако кърмя".

Нели, гр. Стара Загора

"Когато дъщеря ми беше малка, имаше много газове. Крещеше и плачеше от болка. Каквито и капки да пробвах, нищо не помагаше. Накрая открих какво я успокоява! Започнах да й правя нежна гимнастика, допирайте коленцата й до коремчето. Тихата музика на заден фон я успокоява още повече."

Мирена, гр. София

"Ако бебето ви носи стегнати панталони и клинове, които притискат коремчето, е твърде вероятно това да предизвика нервност от болки в корема. Винаги избирайте дрешки, които не притискат корема на бебето."

Ивана, гр. Чепеларе

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ