Напишете дума/думи за търсене

Как да почистваме носа, ушите и ноктите на новороденото, когато сме неопитни

Измивайте само външното ухо и само входа в ушния канал, а не вътрешността. Ушната кал се образува в канала, за да го предпазва и почиства.

Малки невидими косъмчета бавно я придвижват навън заедно със събраните в нея нечистотии. Сълзите непрекъснато къпят очите. Ето защо не е необходимо да се слагат капки в очите. Устата обикновено не се нуждае от допълнителни грижи. Ноктите могат да се изрязват, докато бебето спи. Може да ви е по-лесно със специални щипци, отколкото с ножичка.

Носът притежава чудесна система за самопочистване. Малки, почти невидими косъмчета по вътрешната повърхност на носа придвижват секрециите и праха надолу към предната му част, където се събират върху по-големите косми около ноздрите. Това гъделичка лигавицата и кара бебето да киха или да се освободи от събраните секрети, като си търка нослето.

При подсушаване на бебето след къпане намокрете края на кърпата и внимателно оберете с нея изсъхналата секреция. Можете да го направите и с памук, насукан около клечка, така че тя да не стърчи на края. Ако това дразни бебето, старайте се да извършите всичко бързо.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ