Напишете дума/думи за търсене

Трето дете се роди на пилота, чиято къща изгоря преди 20 дни в Брестник

Петър и Константина с двете си дъщери, сега ще се грижат и за Михаил.

Кръстили го Михаил след пророчески сън на майката

С трета рожба се сдоби бойният пилот от авиобаза Граф Игнатиево Петър Димитров, чиято къща изгоря на 24 февруари т.г. Съпругата му Константина му е родила син Михаил на 16 март след полунощ, похвали се семейството, което неотдавна се нанесе във ведомствено жилище в поделението.

Бебето е 3,8 кг и е дълго 51 см. Майката казва, че ще стане борбен и силен юнак като баща си. Кръстила го Михаил след сън, докато е била бременно. Иконата на Архангел Михаил оцеляла при пламъците в къщата им в с. Брестник. Тогава Константина решила, че синът й ще носи името на светеца.

Семейството, което има две дъщерички, е на седмото небе от щастие. Опитват се да забравят сполетялата ги беда и да съберат сили да продължат напред. На 24 февруари съпрузите и двете им деца били в дома си, когато усетили, че мирише на дим. Пожарът лумнал от комина. Смятат, че изпълнението на строителството е било некачествено, а къщата им била от екологични материали. По време на инцидента съпругата на пилота бе бременна в 9-ия месец. Къщата им изгоря напълно, тъй като е правена предимно с дървени материали. Семейството теглило голям кредит, за да я построи. Цялата им покъщнина бе унищожена. След като се разчу за сполетялото ги нещастие, хиляди откликнаха с помощи. Военното министерство им осигури жилище в гарадока на Граф Игнатиево. Обикновени хора започнаха да изпращат средства, пособия от първа необходимост и дрехи за децата.

Все още не е разчистен теренът от опожарения дом в Брестник. Очакват се застрахователите да приключат с огледите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ