Напишете дума/думи за търсене

Какво означава присвояването на чужди вещи в ранна възраст

Малките деца на 1, 2 и 3 години вземат чужди неща, които не им принадлежат, но това не е истинска кражба.

Те не съзнават добре кое им принадлежи и кое не. Те просто вземат нещата, защото силно ги желаят. По-добре е да не карате малкото дете да се чувства, че е постъпило лошо. Майката само трябва да му напомни, че играчката е на него другарче, че той скоро ще иска да си играе с нея и че то също има много хубави играчки в къщи.

Какво означава кражбата в по-съзнателната възраст? Кражби се наблюдават понякога в периода между 6 години и пубертета. Когато едно дете на тази възраст вземе чуждо нещо, то знае, че постъпва лошо. По-вероятно е то да открадне тайно, да скрие краденото и да отрече своята постъпка.

Когато майката или учителката разбере, че детето е откраднало нещо, тя е много разстроена. Нейното първоначално желание е да се скара на детето и да го засрами. Това е съвсем естествено, тъй като са ни учили, че кражбата е сериозно престъпление. Ние се плашим, когато тя е извършена от нашето дете.

Много важно е детето ясно да разбере, че родителите му не одобряват кражбата и настояват незабавно да се върне откраднатият предмет. От друга страна, не е разумно прекомерно да изплашите детето или да се държите така, като че ли никога няма да го обичате вече.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ