Напишете дума/думи за търсене

Как да избера детегледачка

Звучи лесно е да се изброят всички качества, които трябва да притежава жената, на която поверявате вашето дете. Но когато трябва да избирате измежду тези жени, които предлагат своите услуги, вие трябва да решите кои качества са по-ценни.

Най-важно от всички е характерът на жената. Към детето тя трябва да бъде нежна, спокойна, отзивчива, разумна и уверена. Тя трябва да го обича и да му се радва, без да го задушава със своето внимание и опека. Трябва да може да го контролира, без да им се кара и да бъде прекалено строга. Тя трябва добре да се разбира с детето. Когато разговаряте с бъдещата домашна помощничка или детегледачка, добре е детето да е с вас. От нейното поведение можете да добиете по-добра представа за нейното отношение към децата, отколкото от думите й. Избягвайте сърдитите, свадливи хора, които вечно не одобряват, без чувство за хумор или пък такива, които само развиват теории.

Най-честата грешка на родителите е, че търсят преди всичко човек с голям опит. Естествено е да се чувстват по-спокойно, като оставят детето си на човек, който знае как да постъпи при почти всяка ситуация. Но заболяването и злополуките са само една малка част от живота на детето. Понякога е по-добре да предпочетете жена без толкова голям опит, но с желание, старание и внимание към детайлите.

Прецизността е не по-маловажна от опита. Не можете да оставите приготвянето на храната за бебето на човек, който отказва да следва заръките ви. Но има и много немарливи хора, които са внимателни за важните работи. По-добре е детегледачката да е малко небрежна, отколкото прекалено придирчива. Тази, която не може да поддържа детето чисто, е неподходяща детегледачка.

Някои родители смятат, че образованието на бавачката влияе на детето. Това донякъде е така. Следете как се изказва, какви думи подбира и дали се съобразява как говори пред детето. Все пак то е като една гъба, която попива всичко, а след това го и повтаря.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ