Напишете дума/думи за търсене

Засмукване на палеца при бебето. Какво показва?

Смукането на палеца е проблем, по който съществуват противоречиви мнения.

Kогато майката за пръв път забележи, че бебето си смуче палеца, тя се мъчи да го отучи преди смукането да е станало „навик“. Главната причина за смукане на палеца е незадоволеният инстинкт за смукане било на гърдата или от шишето. 

Ако вашето бебе започне да се опитва да си смуче пръста или ръката, за предпочитане е да не го спирате веднага, а да му дадете по-голяма възможност по-дълго време да суче от гърдата, от шишето или да смуче биберон-залъгалка. Трябва да имате предвид две неща - броя на храненията и тяхната продължителност.

Трябва да обърнете внимание на смукането на палеца, когато бебето започне да се опитва да го смуче, а не когато окончателно свикне. Mного бебета през първите месеци още не могат да координират движенията на ръцете си. Такова бебе може да се мъчи да си вдигне ръката и да я търси с уста. Ако успее да си докара юмручето до устата, то ожесточено го смуче, докато то е там. Тези опити показват, че потребността на кърмачето да суче не е задоволена и че е необходимо да се увеличи продължителността на сукането на гърдата или от шишето.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ