Напишете дума/думи за търсене

Кърмачето се буди след хранене. Дали е отново гладно?

Какво трябва да правите, ако кърмачето се буди веднага или малко след като го поставите в леглото, а непосредствено преди това сте го нахранили?

По-добре е да приемете, че за петте минути е изсукало достатъчно, за да задоволи глада си за следващите 2 часа. Не се опитвайте веднага да го храните отново. Ако можете да издържите, оставете го да поплаче. Дайте му залъгалка. Опитайте дали поставянето на грейка няма да го успокои.

Целта е да го научите, че храната се дава през няколко часа и че то може да задоволи глада си само чрез активно сукане. Ако го храните непрекъснато в продължение на час и половина, то ще добие чувството, че храненето го преследва и за да се спаси, ще заспива.

След няколко седмици обаче, независимо от вашия подход - този неприятен период отминава и повечето бебета се отърсват от такъв начин на хранене. Ето защо, ако бебето се събуди скоро, след като сте го поставили в леглото, забравете теорията и го нахранете. Дайте му втори път гърдата, но ако можете да издържите, не продължавайте с трето или четвърто кърмене. Накарайте го да почака поне 1–2 часа.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ