Напишете дума/думи за търсене

Защо бебето има запек?

Недостатъчният прием на течности е в състояние да причини запек при бебета, защото те са много чувствителни към дехидратацията.

Когато водата в организма е малко, тя бива абсорбирана от чревното съдържимо, за да може тялото да компенсира максимално дефицита. Детето трябва да получава достатъчно количество течности, за да функционира добре не само храносмилателната му система, но и целият организъм. Особено през лятото трябва да бъдете абсолютно сигурни, че детето си набавя нужното количество вода.

Преминаване от хранене с кърма към хранене с адаптирани млека е другата най-честа причина за запек. Кърмата е отлично балансирана храна, която съдържа всички нужни вещества за правилното функциониране на детския организъм. По една или друга причина понякога трябва да се премине към адаптирани млека, което може да е причина за запек. Адаптираните млека са също добре балансирани, но не могат да наподобят майчината кърма.

Кърмените деца обикновено по-рядко страдат от този проблем, тъй като майчиното мляко съдържа хранителни вещества, точно толкова, колкото са нужни за детето. Ако забележите промяна в изхожданията на детето след преминаването към адаптирано мляко, може да се посъветвате с лекар, който ще препоръча специални формули, създадени за деца, които са склонни към запек.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ