Напишете дума/думи за търсене

Да будя ли бебето, за да го нахраня?

Ако бебето все още спи, когато стане време за хранене, можете да го събудите. Няма да е необходимо да го подканяте да яде.

Събудено 4 часа след последното хранене, бебето след няколко минути ще почувства глад. Ако се събуди 1 час преди следващото хранене, не е необходимо да го храните веднага щом проплаче. То самото не е сигурно дали е гладно. Но ако след 10–15 мин. започне да плаче от глад, не чакайте. Какво ще стане с 4-часовия режим? Бебето може да навакса разликата след това, като спи по-дълго и следващото му хранене бъде отново според режима. Ако не навакса през деня, това може да стане през нощта.

Ако редовно се буди по-рано, през около 3 часа, това значи, че не получава храна, достатъчна за 4-часов интервал. Ако бебето е на кърма и изглежда много гладно, давайте му да суче по-често — през 2 часа. Честото изпразване на гърдите стимулира увеличаването на кърмата през следващите няколко дни. Като поеме повече храна, то ще издържи и по-дълго. Ако едно изкуствено хранено кърмаче пресушава шишето и въпреки това редовно се буди по-рано, консултирайте се с лекар, дали да увеличите количеството на млякото.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ