Напишете дума/думи за търсене

Бебе Арчи не може да играе "Монополи"

На Меган ще й се наложи да спазва още много кралски правила

Забраните в кралския двор

Наследникът на Меган и Хари трябва да носи само къси панталонки

Въпреки че малкият Арчи няма да носи титла на кралска особа, той и родителите му ще трябва да се съобразят с дворцовите правила. Меган, като негова майка, ще има най-голяма отговорност в ранните години на детето.

Някои от тях тя вече спази - като това да сподели името на бебето поне два дни след раждането му. Други пък вече наруши - не го показа веднага след раждането му и го запозна първо със собствената си майка, а не с кралицата. Въпреки престъпването на някои традиции още при раждането му Арчи ще бъде отглеждан по строги правила. Някои от табутата в кралския двор са останали от векове. Дори да няма логично обяснение защо, те все още се спазват стриктно. Едно такова правило е, че членовете на кралското семейство, сред които е и Арчи, нямат право да играят популярното "Монополи". Оказва се, че самата Елизабет II отдавна е забранила на роднините си да играят тази иначе безобидна игра. Причината за това през 2008 г. издаде принц Андрю: "Ние не можем да играем "Монополи", защото тази игра ни прави жестоки". От съвсем малко бебето ще трябва да спазва и определени правила в облеклото. Така по етикет Арчи трябва да носи при официалните си появи само къси панталонки, а на Острова вече се обсъжда дали Меган ще уважи това изискване. Това е традиция, която се предава във всяко поколение от богати хора, членове на аристокрацията. Те винаги обличат малките момчета в къси панталони.

"Да облечеш момченце в къси панталонки е нещо много английско", обяснява експертът по етикет Уилям Хенсън.

"Панталоните са за по-големи момчета и мъже, докато шортите са един от тези мълчаливи "класови маркери", които имаме тук. Въпреки че времената се променят, дългите панталони, носени от малко момче, се считат за нещо, което е присъщо на средната класа. Никоя уважаваща себе си дама от аристокрацията или кралска личност не би искала да бъде сравнявана със средната класа, дори и херцогинята на Кеймбридж", казва още Уилям.

Традицията може да бъде забелязана в историята на кралското семейство. Като деца принцовете Уилям и Хари също са били обличани в къси панталони.

"Обичаят е, че едно момче започва да носи дълги панталони, когато е на около осем години", обяснява Хенсън.

Принц Джордж е винаги с къси панталонки
Принц Джордж е винаги с къси панталонки

Арчи от ранна възраст ще трябва да посещава събития като част от кралското семейство. В първите му години, разбира се, публичните изяви няма да са много на брой, но хората очакват да го видят на няколко важни събития. На всички от тях той ще присъства с майка си. По тази причина синът на Меган и Хари ще трябва бързо да се научи да се държи подобаващо в обществото. Още с първите стъпки на кралските деца те са обучавани и как да махат за поздрав към тълпите възторгващи се хора.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ