Напишете дума/думи за търсене

Бръчки на шията – забравете за тях с Виши

От гледна точка на дерматологията шията и деколтето са най-сложните зони за обгрижване. Първо, кожата на тези места е много тънка и всяко по-грубо въздействие върху нея причинява повече вреда, отколкото полза. Второ, под нея се намира мускул, който съединява ключицата с долната челюст. Мястото не подлежи на корекции с помощта на масаж и поради факта, че там се намира щитовидната жлеза, която не бива да се пипа. Трето, кожата в тази област е подвластна на агресивното въздействие на околната среда точно толкова, колкото кожата на лицето и ръцете, за които се грижим непрекъснато. Като резултат от всичко това и от слабото овлажняване бръчките на шията се появяват много по-рано от тези на другите места. Само упоритата грижа за кожата ще забави стареенето и няма да се налага да крием годините си под шалчета и закопчани догоре блузи. А, както знаем, упоритата грижа е свързана с качествената козметика. И тук на помощ идва доказана марка като Виши.

Стъпка по стъпка

1. Сутрин наплисквайте с прохладна вода не само лицето, но и шията. И тази зона трябва да се измие с пяна или гел, да се тонизира с лосион без спирт и да се хидратира с крем с лека текстура.

2. Почиствайте с подходящи средства – например с мицеларна вода. Нанасяйте както на лицето, така и в зоната на деколтето, и завършете под мишниците и под брадичката.

3. Не пренебрегвайте домашните средства – направете си маска със загрят зехтин и я нанесете на предварително почистената кожа на шията и деколтето. След 20 минути отстранете остатъците от маската със салфетка.

4. Променете навиците си. Бръчките на шията може да се появят още на 16 години – от обезводняване, от слънцето, от липсата на физическо напрягане на мускулите в зоната на деколтето или постоянно навеждане на главата за взиране в телефона.

5. Ползвайте слънцезащитна козметика целогодишно!

Професионална грижа

Мезотерапията е много ефективна в борбата с бръчките на шията. В кожата се инжектират хранителни и овлажняващи вещества и ефектът е бърз. Бръчките изчезват след две седмици, но след време пак се появяват. За поддържането на ефекта от мезотерапията и за предотвратяване на появата на бръчки в тази чувствителна зона е нужна качествена и ефективна козметика, която да се използва ежедневно.