Напишете дума/думи за търсене

Бричовете се топят със скулптуриращ масаж

Независимо че методиките за моделиране на тялото постоянно се множат, масажирането си остава един от най-предпочитаните начини за постигане на красива фигура.

Доверявайки се на разтривките с ръце, можете да сте сигурни, че избавянето от недостатъците няма да бъде за сметка на здравето ви, а дори обратното. След всеки сеанс ще се чувствате още по-енергични и свежи. Масажът за оформяне на тялото въздейства не само на проблемните места, но и върху целия ви организъм. Той не само че подобрява кръвообращението и обмяната на веществата, а и спомага за премахването на токсините от тялото ви.
Именно за това служи скулптуриращият масаж. Той е може би най-екстремният сред всички, но резултатите определено си заслужават. Действа ефективно, ако по тялото си имате запаси, натрупани на едно и също място. Такава област са бричовете. Извършва се по стандартен начин. Масажистът започва да ви разтрива с леки движения, за да ви загрее. Първоналачално се започва плавно. След това обаче става точно обратното. В техниката влизат по-болезнени и силни движения, чрез които се цели да се разбият мастните натрупвания. За да има някакъв ефект, е хубав да се направят около 7-8 процедури. Добър интервал между тях е 3-4 дни. Скулптуриращият масаж може да намали обиколките ви с около 3 см без никакви диети, хранителни режими и спорт. Много подходящ е за жени, които са родили скоро. По времена бременността си дамите водят по-заседнал начин на живот. Особено в последните месеци движението се случва трудно, тялото се изменя и се натупват излишни мазнини. Такъв масаж не само че ще подейства много тонизиращо за майката, а и ще помогне с влизането във форма.

Не по-малко полезни са и антицелулитните процедури. Почти няма жена, която да не страда от портокалова кожа. Вредите от нея се заличават много трудно, а се появяват съвсем лесно. Причина за това е основно задържането на течности и токсини в засегнатите области. Затова правилният антицелулитен масаж има за задача да подобри кръвообръщението в тъканите, а разграждането на мазнините е само последствие от това.

Тази техника не и така интензивна и макар че, в никакъв случай не би могла да се нарече релаксираща, ще се чувствате много по-комфортно. Специфичните разтривки и поглаждания ще загреят проблемните зони. Това освен всичко друго стимулира образуването на колаген и еластан в кожата. Тя се стимулира да бъде по-млада и стегната, а целулитът се забелязва по-малко. За да се усили ефектът за масажа обикновено се използват специални мазила, които също активират обмяната на веществата. Най-често те съдържат кофеин, гинко билоба, екстракт от конски кестен, водорасли и етерични масла.

Колко процедури трябва да посетите, за да се избавите от вълнообразният релеф зависи от степента, в която ви е засегнал целулита. Ако е умерен, ще са ви необходими между 5 и 10 масажа, разпределени по два в седмица. След това посещавайте вашия масажист всеки месец, за да поддържате ефекта.
Популярен е и масажът с вендузи. Той е известен като средство, с което се рушат най-ефективно целулитни натрупвания. Дейтвието при него е чрез вакуум. Обезвъздушените вендузи буквално се залепят на проблемните места и започват да се се движат с кръгообразно. Кожата се отлепя и така циркулацията на кръвта се подобрява. По този начин се разнасят и подкожните мазнини. Усещането може да бъде леко болезнено, но пък резултатът става видим още след третата процедура.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ