Напишете дума/думи за търсене

През 2019 най-тренди са практичните рокли

Модата през 2019 година се обръща назад във времето към ретро моделите, като едновременно с естетиката търси и тяхната практичност. Това е световна тенденция, за която ни разказаха от бранда за дамски дрехи ETERE. Най-вървежни ще са роклите тип издължена риза, сако или шлифер. Те са не само ефектни, те са и удобни. В допълнение са включени не просто големи копчета за украса, но и макси джобове и ципове – точно тази щипка функционалност, характерна за 2019 година.

Цветовете, които ще владеят идният сезон, също са класически – изцяло бели или черни рокли. Ако все пак искате нещо цветно – жив корал и цялата гама на розовото и жълтото са опциите пред вас.

Дължините при роклите са 4:

Макси

Макси роклите продължавата да бъдат хит. Те са от по-нежни и ефирни материи и се спускат до земята, като покриват обувките.

7/8

Точно така – нестандартната дълга рокля – с около педя над глезена, се превръща в хит. Печелите и ако заложите на пола от същия тип. Материите са същите като при макси варианта, но с едно допълнение – може да пробвате плисе с тази дължина.

Мини

Включваме тази дължина като тренди, макар че късите рокли за 2019-а далеч не са класически. Те отново са дантелени, но дантелата е груба, понякога е само част от дрехата, образуваща геометрични фигури. Талията не съществува и кройката е широка и... удобна! Вместо черното при този тип рокли е по-модерно бялото.

Асиметрична

Тъй като все пак темата е ретро, няма ка да избягаме от асиметрията. В случая обаче тя не е основният ефект в роклите, а тяхно допълнение. Влиза в действие най-вече за дами със стройни крака при роклите тип риза.