Напишете дума/думи за търсене

Кърмя ли бебето правилно?

Бебетата се хранят като обхващат не само зърното, а цялата област около него. Това означава, че детето трябва да засмуче зърното, по-голямата част от ареолата, а понякога и малко от кожата на гърдата.

Никога не се опитвайте да кърмите бебето, ако устата му не е отворена напълно, тъй като това може да доведе до разраняване на зърното от неправилното положение на бебето, както и от недостатъчното изпразване на гърдата. Също така може да доведе до неправилно стимулиране на рефлекса на бебето за сучене, в резултат на което то не получава достатъчно хранителни вещества по време на ядене.

Ако бебето не суче по описания начин и усещате, че не засмуква зърното правилно, поставете пръст в ъгъла на устата му, за да прекратите сученето и опитайте пак отначало. Не се безпокойте! Нормално е да не става от самото начало. Особено когато сте майка за първи път.

Много жени също така се тревожат бебето да не се задуши, докато суче. Ако е поставено правилно на гърдата, няма да има затруднения с дишането.Не натискайте гърдата си, за да му помогнете да диша. Това може да доведе до запушване на млечни канали. Правилната техника на сучене гарантира, че детето ви ще получи достатъчно храна и че кърменето няма да стане болезнено.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ