Напишете дума/думи за търсене

Бебето поглъща въздух по време на кърмене. Какво да правя?

Всички бебета поглъщат въздух, докато пият мляко. Той се събира в стомаха във вид на мехур.

У някои бебета стомахчето неприятно се разтяга и те прекъсват храненето си. Други не поглъщат толкова въздух, че да прекъснат храненето. Има два начина да се изкара този въздух. Първият е да сложите бебето седнало, с изправен гръбнак и леко да разтривате коремчето му. Вторият е да го вземете на ръце, като подпрете главичката му на рамото си, и да го потупвате по гърба, за да се оригне. Ако въздухът не може да излезе, поставете бебето да легне за миг и отново го изправете на рамото си.

В случаите, когато кърмачето е погълнало толкова много въздух, че то спира да суче, е необходимо да оригне по средата на храненето. В края на храненето непременно трябва да се опитате да изкарате въздуха. Ако не са се оригнали, на повечето бебета им става неприятно и стават неспокойни. Не продължавайте опита за оригване повече от няколко минути.

Коремчето на добре нахраненото кърмаче се издува и това би могло да разтревожи неопитната майка. Това е така, защото в сравнение с възрастните необходимото количество, което бебето поема при всяко хранене, е относително много по-голямо спрямо обема на стомаха му.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ