Напишете дума/думи за търсене

Българче е най-красивото дете в света

Бриана ни представя с народна носия

За втора поредна година 

Бриана пребори конкуренция от 30 държави 

Българче е най-красивото дете на Земята за втора поредна година!

Детето чудо Бриана Петрова (9 г.) спечели титлата Мини Мис и Мини Мистър Планета 2019 преди дни на пищна церемония. Тази година конкурсът се проведе в България именно защото през миналата година Бриана го печели, а страната ни официално стана домакин на мащабното събитие.

Малката красавица от Варна надви конкуренцията над 30 държави. Претендентките бяха деца на възраст от 4 до 17 г. от Южна Африка, Бразилия, Индия, Русия, Румъния, Грузия и др. Борещите се за титлата бяха оценявани от компетентно международно жури, съставено от професионалисти в шоубизнеса и дизайнери. Освен тях участниците са оценявани и от детско жури, състоящо се от победители от предишни години на конкурса.

Момичето дефилира в няколко рунда, като се представи с българска народна носия, бляскава бална рокля и с костюм на русалка.

С уникална бална рокля
С уникална бална рокля

Само преди половин година Бриана победи представителите на 55 държави в Солун, Гърция, когато за пръв път се окичи с титлата Най-красиво дете в света.

Тогава пред "България Днес" хубавицата сподели: "Не го очаквах, много съм щастлива. За пръв път участвам в конкурс за красота. Сега съм като принцеса, винаги съм мечтала за това". За да спечели 30-членното международно жури, българчето представя проект за доброто в човека.

"Бри представи проект за деца в неравностойно положение, изготвихме презентация, а тя говори толкова пленително и запалено, че някои хора от журито се просълзиха", сподели пред вестника Кристина, майка на победителката.

През 2018 г. надвива над 100 деца от цял свят
През 2018 г. надвива над 100 деца от цял свят

Бриана е родена през 2009 г., а днес гордо крачи из коридора на варненско училище "Гео Милев", където ще е в 4-ти клас. Разкрива, че най-любимите й предмети са български език и математика. Въпреки учебните занятия красавицата има сили и за своите хобита. Свири на пиано, ходи на уроци по поп и джаз пеене и танцува. Заради това често я наричат "детето-чудо". Въпреки крехката си възраст до момента има завоювани над 60 медала от състезания по красота.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ