Напишете дума/думи за търсене

Първи разходки с бебето

Слагайте бебето в количката в различни пози, така както правите и когато го слагате в креватчето му, за да не се деформира главичката му.

Започнете с двадесетминутна разходка и постепенно увеличавайте времетраенето. Носете със себе си връхни дрехи в случай на непредвидени метеорологични условия. Когато излизате, трябва да прецените внимателно времето навън и да изберете най-подходящите часове за това спрямо сезона. През лятото бебето трябва да се извежда сутрин пред 11 часа и следобед след 17 часа, а през зимата най-подходящите часове за разходка за между 11 и 14 часа.

Носете винаги със себе си допълнителен комплект дрехи, ако случайно бебето повърне, трябва да бъдете подготвени. Носете и пелени, мокри и носни кърпички и шише с вода за миене. Дори и през лятото не разголвайте прекалено много новороденото. Така ще го предпазите не само от вредните слънчеви лъчи, но и от ухапвания от насекоми.

- Бебето не трябва да бъде излагано на пряка слънчева светлина, затова го дръжте само на сянка.

Ежедневната разходка спомага за правилното развитие и растеж на бебето, затова не я пропускайте стига времето да позволява.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ