Напишете дума/думи за търсене

Какви напитки мога да предлагам на бебето?

Кърмата или адаптираното мляко са единствената храна, която ще е нужна на бебето през първите 6 месеца от живота му.

Вода, сок или каквито и да е други напитки не са необходими. Краве или козе мляко също не трябва да бъдат давани на по-малки от една година деца. Тези млека имат високо съдържание на протеин и сол, които са трудно разградими от бебето. Освен това те не съдържат много от нужните за бебето витамини и минерали, като фолиева киселина и Витамин B12, спомагащи да предотвратят анемия и дефицит на желязо в организма.

Кърмата е най-добрата храна за вашето бебе в първата година от живота му. Тя съдържа всички необходими за здравето и правилното му развитие вещества и го предпазва от боледуване. Ако все пак решите да храните детето с адаптирано мляко, е важно да спазвате указаната от производителя или от вашия лекар пропорция за приготвянето на необходимата доза. Никога не слагайте повече мляко или вода от необходимото. Веднъж приготвено, млякото не трябва да престоява повече от час, след което независимо дали бебето е яло от него, го изхвърлете и направете нова доза.

Никога не затопляйте млякото в микровълнова, защото дори и да е хладка бутилката отвън, вътре може да има горещи участъци, които да изгорят бебето. Използвайте специален нагревател. Измивайте внимателно с гореща вода шишетата и специализиран препарат. Препоръчително е през първите 6 месеца да стерилизирате бутилките в стерилизатор или вряща вода.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ