Напишете дума/думи за търсене

Кои храни да избягваме по време на кърмене

Ядките са алерген, затова не е препоръчително да ги включвате в менюто си, докато кърмите. Фъстъци, орехи, бадеми - налага се да ги избягвате за известно време, за да не доведат алергична реакция при детето.

Чесън

Чесънът е имуностимулатор, но трябва да го избягвате, докато кърмите, защото силният и характерен аромат се предава на кърмата. Това може да откаже бебето да се храни.

Подправки

Желателно е, докато кърмите - да избягвате ястия, в които има пикантни подправки като чили или лют червен пипер, защото се отразяват на кърмата и бебето може да получи колики или диария. Кремове и разядки с магданоз или мента също са в списъка на забранените, защото намаляват лактацията.

Кофеин и алкохол

Кафето и алкохолните напитки също се пренасят в бебешкия организъм през кърмата и могат сериозно да объркат съня на детето. Може да стане неспокойно, да плаче и да се превъзбуди или пък да е твърде сънливо и да не иска да се храни. Консумирайте ги, след като вече сте накърмили бебето и сте сигурни, че разполагате с 2 часа до следващото хранене.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ