Напишете дума/думи за търсене

С дете на плаж

Здравите деца могат да се водят на плаж след тримесечна възраст, като времето на престой постепенно се увеличава. Не трябва да се излагат на пряка слънчева светлина.

Трябва да следите за прегряване и по-точно зачервено лице и неспокойствие. При подходяща температура на водата и въздуха се започва с частично обтриване на крачетата от коляното надолу с морска вода.

Интервалът, през който се поставя слънцезащитен крем, зависи от честотата на мокрене на тялото и от качествата на козметиката. Добре е първото поставяне на крема да е още вкъщи - преди да се отиде на плаж. При слънчево изгаряне кожата се намазва с кремове, които имат обезболяващо и противовъзпалително действие. При значително по обем и степен изгаряне може да се даде подходящ антипиретик и да се потърси лекарска помощ.

При прекомерно излагане на силно слънце децата могат да получат топлинен удар. Те стават неспокойни, имат силна жажда, кожата е зачервена и гореща, телесната температура се повишава. Може да има повръщане, диария. В такъв случай детето трябва незабавно да се премести на прохладно място, да се съблече голо и покрие със студен чаршаф. Трябва да се приемат студени течности. 

Освен за действието на слънцето обаче трябва да помислим и за това в каква вода слагаме детето. Можете ли да водите детето на басейн? Басейните не са препоръчителни за бебетата от хигиенна гледна точка и поради използваните различни дезинфектанти на водата. Хубаво е да ги избягвате поне до 3-годишна възраст. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ