Напишете дума/думи за търсене

Поп звездата Дара: Искам 4 деца

Ритах футбол с момчетата като малка, бях нападател

КОЯ Е ТЯ

Дарина Йотова - Дара е една от родните поп звезди. Изпълнителката на "Вирджиния рекърдс" изгрява в края на 2015 г. в "Х фактор", където достига до финала и завършва на трето място. Родена е на 9 септември 1998 г. във Варна. Завършва Националното училище по изкуствата "Добри Христов". Хитове стават песните й "К'во не чу", "Родена такава", "Все на мен", My time и последното й парче Darbie. За истинската и непозната Дара четете в следващите редове.

- Дара, защо преби момчетата в последния ти клип към песента Darbie?

- Заслужиха си го, защото не ме слушаха (смее се). Бойните сцени, които могат да бъдат видени в новото ми видео, са част от хореографията. Беше доста трудно да го изиграем, защото действието се развиваше на тенис корт, който беше на закрито и въпреки това температурата вътре достигаше близо 40 градуса. Аз бях в силиконов костюм и трябваше да се бия с три момчета, а пък преди това се возих по къси панталонки на горещия покрив на жълтия автомобил в клипа. Като цяло имаше много екстремни ситуации, но най-важното е, че всички бяха добре след снимките.

Кадър от клипа към песента Darbie  / Снимка: Костадин Кръстев-Коко
Кадър от клипа към песента Darbie / Снимка: Костадин Кръстев-Коко

- Какво трябва да знаят момчетата, които искат да спечелят сърцето ти?

- Че няма да ги бия (смее се). Нищо повече няма да кажа за себе си, нека бъде загадка. Все пак тайните съставки никога не се издават.

- Инат ли си?

- Не бих казала. Обичам да е спокойно и да цари разбирателство.

- Какво ти даде Варна и морето?

- Безкраен източник на енергия. Морската сол пречиства и смятам, че съм чиста, натурална и истинска.

- Едва на 20 години си. Какво беше детството ти?

- Имам по-голям брат и винаги излизах с неговата компания. Правила съм нормалните неща, които бяха интересни на децата преди години, сега след появата на технологиите е малко по-различно. Карахме колела, играехме федербал, волейбол и футбол. Предвид мъжката компания на брат ми, единственото, от което не съм се интересувала, са колите и моторите, но пък съм карала АТВ.

- Играла си и футбол. Мъжко момиче значи?

- Да, бях нападател. Вкарвах много голове и отборът се гордееше с мен (смее се).

- Какви други незабравими спомени пазиш от детството?

- Когато бях на 5 години, родителите ми ме записаха на танци. В моята стая на килима играех, пеех и създавах различни сценарии в главата си. На 8-9-годишна възраст вече спокойно изнасях представления на майка ми и брат ми с различни костюми. Имах детство, което беше изпълнено с много емоции и смях.

- Защо остави морската столица и дойде в София? След пробива в „Х фактор“ през 2015 г. ли стана всичко?

- Да. Кариерата и студиото ми са тук. Амбициозна съм и искам да се развивам. В София имам тази възможност, докато във Варна в един момент ти става тясно и скучно.

- Какво не знаят хората за теб?

- Обичам да ходя в клубове и на събития, които не са толкова комерсиални, а по-скоро алтернативни.

- Ти си любимка на тийнейджърите. Какво мислиш за новата генерация?

- За съжаление масово свободата, която има сега, се превръща в свободия. Влезли сме в балона на интернет и инстаграм, където хората имат стереотип на изглеждане и красота. Както и това да се подвеждат по масата какво харесва и какво не. Гледам да правя различното, да давам нещо ново от себе си и да разчупя статуквото. Не искам да се дава само посредственост на публиката, а и нещо, което може да развива културата и манталитета им. Моята мисия на земята е да помагам на хората и да им давам различни гледни точки, така че те да имат възможност за по-голям избор. Харесва ми, че хората около мен са интелигентни, искат да се развиват и да успяват.

- Още няколко млади изпълнителки са любимки на тийнейджърите - Тита, Гери-Никол, Сузанита.

- Не смятам, че Сузанита има място сред изброени имена. Името й е разпознаваемо, но не е благодарение на успехите й в музикалната сфера. С Гери-Никол често се чуваме по телефона, а с Тита не поддържам връзка. Не мога да кажа, че трите имаме кой знае колко общи интереси извън музиката.

- Какво те прави щастлива?

- Да работя и да правя музиката, която обичам. Любовта на приятелите и семейството ми, танците и креативността.

- Кога плака за последно?

- Преди няколко дни. Това са нормални неща, които се случват на всеки.

- Имаш ли истински приятели?

- Да. Те винаги са до мен и ме подкрепят. Да имаш такива хора в живота си е истинско богатство!

- Срещаш ли лицемерие, завист и интриги?

- Игнорирам ги и не им позволявам да ме отклонят от пътя, по който съм тръгнала.

- Интересуваш ли се от политика?

- Да. И дори ходих в Сърбия да гласувам на евроизборите. Колкото по-бързо се научат младите, че трябва да са активни, будни, да гласуват и да не казват, че техният глас няма значение, толкова по-добре. Има значение, защото от нас зависи промяната.

- След 15 години как се виждаш?

- Щастлива и с 4 деца.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ