Напишете дума/думи за търсене

4 уроци, които научавате, когато станете майка

Нека си го кажем – нищо и никой не може да ви подготви за майчинството. Когато наблюдавате отстрани как една майка се справя с детето си, изглежда лесно, нали?

Когато сте от другата страна, нещата не са така прости. На вашето внимание са четири истини за живота, четири урока, които ще научи всяка една жена, когато стане майка.

Любовта от пръв поглед наистина съществува.

Навярно смешно са ви звучали думите на ваши близки или приятели, които твърдят, че ще се влюбите в детето си още от първия момент, в който го видите. Не вярвахте, нали?!

Сега знаете, че е вярно. Обичате това малко същество още от първия миг, в който го зърнахте.

Най-големият подарък за една майка е малко време за почивка.

Ще се изненадате ли, ако ви кажат, че ще дойде момент, когато няма да се радвате толкова на скъпи подаръци, нови обувки или нова рокля, например?

Този момент настъпва, когато станете майка. И не, че ще откажете всички тези подаръци, но истински ще имате нужда единствено и само от сън… дори и кратка дрямка стига. След дългия изтощителен ден и безсънните нощи над детското креватче, сънят ви липсва най – много…недоспиване.

„Когато детето го боли пръстчето, мама я боли сърцето.”

Едва ли сте предполагали, че вас ще ви боли, когато друг изпитва болка . И този друг, ако е не кой да е, а вашето дете, сърцето ви ще се свива от мъка.

Ще ви се иска да отнемете болкaта му, да я понесете вие, само, за да не страда детето ви.

Аз ли ?! Аз никога няма да порасна.

Когато на бял свят се появи вашият малък наследник, разбирате колко отговорна задача е да бъдеш майка. Научавате се да мислите не само за себе си. Ако до скоро ви е било трудно да организирате деня си, то след раждането ще правите много неща по график или когато най-малкият член на семейството ви пожелае.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ