Напишете дума/думи за търсене

Първото лесбобебе тръгна по барчета

Майката Диляна с отрочето си

Малкият Виктор-Мануел със социален живот 

Щастливите родителки ходят на кафене с отрочето си 

Първото лесбобебе у нас вече води активен социален живот!

Мама 1 и мама 2 вече водят малкия Виктор-Мануел по заведенията в Русе, където го представят на приятелите си.

Нежната двойка Вяра и Диляна дадоха живот на момченце на 6 юни, в навечерието на шествието в подкрепа на хомосексуалните хора "София прайд". Това е първото пеленаче, родено в семейство от еднополови родители. Зачатието се случва ин витро чрез анонимен донор. Използвани са яйцеклетките на едната бъдеща майка, а другата износва детето и го ражда. 25-годишната Диляна, която е нежната половинка от семейството, дава живот на момченцето.

Малчуганът не се плаши от шума в кафенетата
Малчуганът не се плаши от шума в кафенетата

След раждането двете родителки бързо свикват с грижите за третия член на семейството си и нямат проблеми с хранене и смяната на памперси. Но не искат само да стоят затворени вкъщи в хубавото време и затова постоянно правят разходки в областния град. Любимите им дестинации са Младежкият парк и централната улица "Александровска". Отскоро малкият Виктор-Мануел се докосва и до заведенията в Русе, тъй като майките му го вземат с тях, когато ходят да пият кафе. Бебенцето е много кротко и не създава проблеми на останалите посетители, свидетелстват очевидци на отдиха на лесбодвойката.

Разходка в центъра на Русе
Разходка в центъра на Русе

Въпреки че не са типичното семейство в духа на патриархалните ценности, Вяра и Диляна срещат разбиране от приятелите си, които им оказват пълна подкрепа. Двете жени не възнамеряват да крият щастието си и затова щедро споделят кадри от личния си живот в социалните мрежи. В профила си във Фейсбук двете са се вписали като семейство Иванови, а преди време вдигнаха и сватба, на която признаха публично любовта си. Българското заканодателство не разрешава еднополовите бракове, така че не е ясно дали двете официално имат статут на семейство. Затова и вероятно Диляна се води самотна майка.

Русе от десетилетия е популярен като града на първите неща (кино, асансьор, жп линия, фабрики и други), а сега стана и дом на първото лесбобебе у нас. В дунавската столица също така живее и най-възрастната родилка у нас - тя дари живот на момиченце на 5 май 2010 г. и тогава беше на 62 години. Раждането стана чрез ин витро процедура, а случаят даде повод да се преосмисли максималната възраст, на която жените у нас да имат право да забременяват по изкуствен начин.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ