Напишете дума/думи за търсене

Избягвайте тези лекарства, докато се опитвате да заченете

Много дами, които плануват бебе, си задават въпроса има ли медикаменти, които е опасно да използват през този период?

Най-простият отговор е да спрете с всички ненужни таблетки, когато работите за бебе. Това, разбира се, невинаги е възможно, но има някои най-общи правила, които можем да спазваме.

Някои, които определено трябва да избягвате, защото могат да навредят на плода, включват изотретиноин, по-известен като Акутан (за акне), Кумадин (антикоагулант, използван за предотвратяване на кръвосъсирването), тетрациклин (за акне или инфекции), валпроева киселина (за епилепсия). А също и медикаменти за за хипертония, инжекционни или превантивни лекарства, антималарийни лекарства или високи дози стероиди като кортизон и преднизон.

Не забравяйте да се консултирате с вашия лекар, преди да спрете да приемате някакви предписани лекарства. Много лекарства без рецепта са безопасни в малки количества. Но някои нестероидни противовъзпалителни средства могат да нарушат овулацията и да направят лигавицата на матката ви по-малко благоприятна за имплантация. Най-добрият съвет, който може да следвате, е да не пиете абсолютно нищо на своя глава, без да сте говорили с лекаря си. Както в периода на зачеване, така и през деветте месеца.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ