Напишете дума/думи за търсене

Най-често срещаните проблеми, които могат да провалят лятната почивка с дете

Когато децата играят навън, времето минава много бързо и часовете въобще не се усещат. Заради това трябва да пият много вода. Ако не го правят, това може да доведе до дезориентация, гадене или губене на съзнание.

Какво трябва да направите? Погрижете се децата ви винаги да носят със себе си бутилка с вода.

Кожни проблеми

Кожните проблеми се задълбочават, когато температурите се повишат. Директната слънчева светлина може да има негативно влияние. Дори и детето ви да няма кожни проблеми, не е изключено прекаленото потене да предизвика появата на обрив.

Какво да направите? Старайте се малчугана да не прекарва прекалено много време директно под слънчевите лъчи. Така няма да се поти прекалено много. Забележите ли, че се появява подобен обрив, се посъветвайте с педиатър.

Ухапвания от насекоми

Лятото е сезонът, в който комарите, пчелите или кърлежите е най-вероятно да нападнат детето ви. Те може да доведат до кожни обриви, възпаления или треска.

Какво трябва да направите? Научете децата си да не се разхождат из местности, в които има много насекоми. Освен това нека носят дрехи, които са от лека материя и показват по-малко от кожата им.

Конюнктивит

Не само бактериите, но и вирусите са често срещани през лятото. Много от тях носят със себе си и конюнктивит т.е. зачервяване, сърбеж и възпаление на очите. Често конюнктивит се появява заради немити ръце, с които в последствие малчуганите докосвате очите си.

Какво да направите? Най-добре е да възпитате навика у тях да мият ръцете, лицето и очите си.

Вода в ухото

Децата обичат да прекарват времето си през лятото в басейна или морето. В този случаи има опасност вода да попадне в ушния им канал. Това ще доведе до сърбеж и силна болка.

Какво трябва да направите? Предотвратете това, като се уверите, че малчуганите имат тапи за уши, докато са във водата.

Диария

През лятото децата хапват най-много храна, приготвена или по някоя улична будка, или в някой ресторант. Има опасност в нея да има бактерии, които да предизвикат повръщане и диария.

Какво да направите? Старайте се максимално да контролирате качеството на храната, която консумира детето, за да си спестите тези неразположения.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ