Напишете дума/думи за търсене

Как детето да спи спокойно в горещите нощи

Понякога малките деца, най-вече бебетата, трудно заспиват през лятото. За да улесните този процес, има няколко хитри идеи, от които да се възползвате. 

Плътни завеси

Тялото на малкото дете знае, че е време да спи, когато стане тъмно. Светлината, от друга страна, е признак, че е време за ставане. Затова само трябва да затъмните прозорците в стаята му. Така ще поддържате биологичните процеси на малчугана да симулират, че е нощ и дори ще подобрите съня му. Най-честата причина за ранно ставане е прекалената яркост в спалнята.

Охладете стаята

Трудно е да изберете кой е най-подходящият начин, за да запазите охладена стаята, в която спи малчуганът. Не е препоръчително да използвате климатик, но може да включите вентилатор на ниски обороти, който не духа директно в детето ви. Така ще му бъде хладно, но няма да се разболее.

Подходящо легло и неговото разположение

Важно е да изберете подходящо легло на детето си, което има дишащ матрак. Така въздухът ще циркулира по-свободно. Освен това не позиционирайте креватчето близо до прозорец. Причината е, че слънчевата светлина променя наклона, по който пада. Там, където преди 30 мин е имало сянка, след това може да е много горещо.

Дръжте насекомите далеч от малчугана

Като родител най-вероятно сте чували, че има мрежи, с които може да покриете количката, докато разхождате детето си навън. Може да наметнете с тях и креватчето му. Така ще сте сигурни, че сънят няма да бъде раздразнен от комари, досадни мухи, пчели и т.н. Имайте предвид, че това са съвети за съня в горещите сезони. Ако детето ви има по-сериозни проблеми със спането, трябва да се консултирате със специалист.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ