Напишете дума/думи за търсене

Отговорите на 6 въпроса, които си задава всеки родител

Младите родители, които имат дете за първи път, често изпадат в паника, защото не могат да си отговорят на някои прости въпроси. Ето 6 от тях и техните отговори.

Кога бебетата започват да ходят?

Повечето бебета няма да направят първите си стъпки, докато не навършат 14 месеца. В някои случаи изпреварват този период, а в други не. Може да се притеснявате, ако малчуганът не проходи след 18 месеца.

Кога бебетата започват да пълзят?

Те започват да пълзят обикновено, когато са а възраст от 7 до 9 месеца. Не е проблем, ако детето ви започне директно да ходи, а не мине през фазата на пълзенето.

Кога на бебетата започват да им растат зъби?

При повечето бебета е различно. Обикновено първите зъби започват да растат, когато новороденото е между 2 и 12 месеца. Не е повод за притеснение, ако отнеме и малко повече време.

Кога бебетата започват да говорят?

Малчуганите започват да издават гласни звуци, когато са на възраст между 6 седмици и 3 месеца. Повечето от тях няма да изречат цели думи, докато не пораснат поне до 9-ия си месец.

Кога малчуганите научават цветовете?

Повечето малки деца няма да се научат да назовават правилно цветовете, докато не станат поне в предучилищна възраст. За целта трябва да започнете да им показвате каква е разликата между тях и спецификите при изговарянето им.

Кога спират да спят следобед?

Отговорът и на този въпрос е с голям обхват. В никакъв случай не спирайте следобедните дрямки на децата си, преди да навършат 2 години. Обикновено до 3-ата си година те сами откриват кога вече не се нуждаят от тях. Има случаи, когато малчугана продължава да си дремва дори когато стане на 5 годинки. Възползвайте се от седобедния сън, планирайте какво да правите в това време, за да се заредите с енергия.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ