Напишете дума/думи за търсене

Хитри начини, с които лесно да пътувате с дете в колата

Вие сте заета майка, която е постоянно в движение.

Затова е разбираемо, че искате бебето ви да е щастливо и в безопасност (в най-добрия вариант да спи), докато пътувате с него в колата. Добрата новина е, че това е възможно, при това с лекота, ако следвате съветите описани по-долу.

Хванете пътя, когато детето ви е готово да заспи

Имате ли бебе, което с охота заспива, когато тръгвате на път? Ако е така, сте късметлии. Тогава единственото, което трябва да сторите, е да направите шофирането подходящо за дрямка, т.е. без силна музика, без резки изпреварвания и внезапни спирания.

Чанта за разсейване

Ако детето ви е склонно да плаче по време на път, може да прибегнете до план „разсейване“. Всеки път, когато шофирате с бебе в колата, задължително вземете чанта, пълна с любимите му играчки. Така, когато се разплаче, ще може лесно да го разсеете. За всеки случай може да купите и нова играчка. С нея малчуганът ще бъде твърде зает, за да бъде в лошо настроение.

Вземайте си почивки

Всеки иска да стигне възможно най-бързо до мястото, за което се е запътил. Когато с вас пътува дете, трябва да се съобразите с това и да правите по-чести почивки по пътя. Ако бебето се разплаче, ще може да отделите 5-10 минути, за да го успокоите. В случай, че с вас пътува и друг възрастен, може на моменти просто да се разменяте. Така постоянно ще има кой да обръща внимание на детето.

Биберонът трябва да е на мястото си

Ако малчуганът се разплаче, това може да ви разсее, докато карате. Затова трябва да направите така, че да стои на мястото си. Има специални аксесоари, които могат да ви помогнат.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ