Напишете дума/думи за търсене

Как да къпете правилно бебето си

Бебешката баня не е сложна както ученето а ядрена физика, но има няколко хитрини, с които ще улесните този процес.

Подгответе всичко необходимо.

Едва ли искате да се отдалечите от бебето си, докато го къпете, за да вземете сапун, душгел или някакъв лосион. Затова се уверете, че всичко, от което се нуждаете, се намира близо. Ето примерен списък на това, от което ще се нуждаете:

Шампоан за бебета, който не предизвиква сълзене

Играчки за баня

Памучни тампони, за да почистите лицето му

Бебешки халат с качулка

Овлажнител за омекотяване на кожата

Сапун

Подгответе водата

Оставете бебето си на безопасно място, за да имате време да подготвите водата в коритото или ваната. Тя трябва да я топла, но в никакъв случай гореща. За да я тествате, потопете в нея лакътя си, там кожата ви е по-чувствителна. Сложете бебето в коритото Това може да ви звучи лесно, но крие опасност да ударите главата на малчугана, докато го правите. Просто трябва да внимавате. Ако се чувствате несигурни, поискайте помощ от партньора си.

Започнете банята от главичката

Уверете се, че знаете какъв е правилния ред, в който да къпете бебето. Винаги започвайте от главичката му. Използвайте мека кърпа или голям памучен тампон, който сте натопили във водата. Започнете с него да почиствате лицето, шията и мястото зад ушите му. Не търкайте прекалено много, за да не разраните кожата на малчугана. Важно е да използвате подходящ сапун за деца, който е различен от този за възрастни. Когато започнете да къпете детето от главата, най-добре се измива т.нар. зона на пелената, която е и най-мръсна. Запомнете, че не е нужно да къпете бебето си всеки ден особено с шампоан. Него използвайте 1-2 пъти в седмицата. След баня е силно препоръчително да намажете тялото на детето си с хипоалергенен овлажнител без аромат. Така ще поддържате кожата му копринено гладка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ