Напишете дума/думи за търсене

Спокоен сън през бременността. Как?

Безсънието е сериозен проблем за бъдещите майки, защото трудно намират подходяща позиция за спане с постоянно наедряващото им коремче.

Има няколко хитри начина да се справите с този проблем още преди да се е появил. Прочетете по-долу кои са те:

Отървете се от емоционалния си багаж

Ако постоянно се притеснявате, е съвсем нормално да заспивате трудно и да имате неспокоен сън, който и най-малкия звук може да прекъсне. Ако се тревожите за грижите около бебето, поговорете с половинката си. Обсъдете проблемите и ще намерите решение. Ако ви притеснява нещо друго, може да медитирате.

Избягвайте кофеина и шоколада

Препоръчително е избягвате пиенето на кафе и хапването на шоколад следобед. Двата продукта съдържат кофеин, който е основен виновник, за да не може да заспите. • Вечеряйте по-рано Обилната вечеря, колкото и здравословна да е тя, може да ви държи будни през нощта. Причината е, че тялото ви няма да е успяло да усвои хранителните вещества. Има опасност и от появата на киселини. Затова вечеряйте поне 2 часа преди да се запътите към леглото.

Не пийте прекалено много течности

Избягвайте да пийте много течности вечерта преди да заспите. Така ще намалите честите ставания за ходене до тоалетната.

Спортувайте

Ежедневните упражнение, които са съобразени с бременността, ще ви направят по-сънливи преди лягане. Имайте предвид обаче че не е хубаво да тренирате вечер, защото тялото ви се зарежда с енергия и ще ви е по-трудно да заспите.

Изберете определен час за лягане

Опитайте се всеки ден да ставате и да заспивате по едно и също време. Така ще направите процеса рутинен и тялото ви ще свикне с него.

Далеч от екрана

Използването на телефон, таблет, телевизор или лаптоп точно преди лягане, може да ви попречи да заспите. Светлината от екрана потиска нивата на мелатонин – хормонът, който регулира вътрешния ви часовник. Препоръчително е поне час преди да се отправите към леглото, да не сте се взирали в никакви екрани.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ