Напишете дума/думи за търсене

5 неща, които да сложите в багажа преди да тръгнете на път с малко дете

Вече е септември, но все още има време за семейна ваканция. Ако имате малко дете, е разбираемо защо бихте обмисляли да я пропуснете, но това не е нужно. Лесно може да пътувате и с него, ако вземете със себе си следните неща.

Вода

Звучи очевидно, но в тези горещини бебето ви не бива да се дехидратира. Ако пътувате до морето, независимо дали е българското, гръцкото или турското, това ще отнеме няколко часа, така че се запасете добре с течности.

Храна

Храната, която ще опаковате, трябва да е лесно преносима и неразваляща се. Хубаво е да вземете различни видове крекери, ядки, зърнени барчета или сушени плодове. Ако пътувате повече от 12 часа, може да вземете и консерви. За всеки случай не пропускайте да сложите в чантата си и млечна формула за хранене на бебе.

Пари в брой

Винаги носете в портмонето си пари в брой. Не може да сте сигурни, че на мястото, където отивате или където спирате по пътя, ще има работещ банкомат или ПОС терминал. Разбира се, препоръчително е да не държите всички пари в брой на едно място, защото винаги има опасност да ви ограбят.

Копия на документите за социално осигуряване и удостоверенията за раждане на децата ви

Може да ви се струва странно да носите копия на такива важни документи със себе си, но това е просто превантивна мярка в случай, че нещо се случи с дома ви, докато сте на път. Винаги има опасност от някаква авария или природно бедствие, което да разруши жилището ви, а с него и ценните документи. Затова им направете копия, които да носите със себе си във водонепроницаема чанта.

Мокри кърпи

Децата се цапат навсякъде, затова задължително се запасете с няколко пакета мокри кърпи или дезинфектант за ръце. Ако пътувате с бебе, не забравяйте и памперсите.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ