Напишете дума/думи за търсене

4 техники, с които да подобрите концентрацията на детето

Всеки родител се е изправял пред проблема да накара детето си да напише домашното, дадено му в училище.

За да не търсите решението му, има няколко техники, които може да приложите, за да подобрите концентрацията му още в предучилищна възраст. Прочетете част от тях.

Използвайте правилно енергията му

Някои деца имат повече енергия сутрин, а други вечер. Преценете към коя група спада вашият малчуган. Направете графика му по начин, чрез който да има повече задачи, когато нивата му на енергия са високи. Така по-лесно ще се концентрира над дейността, която върши.

Дайте точно време за изпълнение на задачата

Ограничете времето за изпълнение на задачите, които давате на малчугана. Ако чете книга, му определете брой страници например за 10 минути. Имайте предвид, че средно човек може да се концентрира около 42 минути без почивка. При децата този период е значително по-малък. Имайте предвид, че някои от тях може да почувстват напрежение от ограниченото време, което да предизвика тревога.

Разделете голямата задача на по-малки

Четенето на цяла приказка или книга може да се стори непосилна задача на детето ви. Затова разделете този процес на по-малки части т.е. определен брой страници или дори абзаци. Така малчуганът ще изпита усещане за постижение, понеже е завършил малката задача, и това ще го мотивира да продължи напред.

Позволете му да си почива и да дремва от време на време

Повечето деца се концентрират най-добре след кратка дрямка. Тя може да продължи само 20 минути след училище или следобяд, но да повиши концентрацията на малчугана. Освен това се уверете, че детето ви е с пълно коремче и няма домашни любимци или компютри наоколо, за да го разсейват.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ