Напишете дума/думи за търсене

Ода за майката на новородено, която искаше да си вземе един бърз душ

Само настоящите майки биха разбрали следващите редове. А за всички останали - заредете се с голяма доза чувство за хумор. Майка представя 10 фази на взимането на душ с новородено у дома през своите очи.

Първа минута: Вашето новородено точно се унася в креватчето си и вие решавате, че сега е дошъл моментът, в който да си вземете душ. Алелуя! Влизате в банята и се събличате.

Втора минута: Притеснявате се, че бебето може да не е заспало и затова притичвате из апартамента гола, за да се уверите, че можете да пуснете душа. Връщате се и вече сте сигурна, че сте готова.

Трета минута: Отпускате се под горещата вода и дори не ви се вярва, че имате време само за себе си.

Четвърта минута: Раят на земята бил кратък. Бебето започва да плаче. Почакайте малко. Това плач ли е? Не сте сигурна. Изваждате главата си изпод душа и се заслушвате внимателно. Може и да ви се струва. Опитвате се да махнете пяната от себе си възможно най-бързо. Ръцете ви се движат със скоростта на светлината.

Плачът на бебето става още по-силен. О, да. Това наистина е плач. Имам ли време за балсам? Не! Трябва да изляза възможно най-скоро. А бях ли си сложила изобщо шампоан? Не помня вече.

Пета минута: Плачът на бебето достига нечувани висоти. О, боже мой! Ами ако си помисли, че е било напълно изоставено и тези няколко минути под душа повлияят на психиката му доживот?!

Шеста минута: Спирате душа. Настъпва тишина. Дали бебето е спряло да плаче или всъщност никога не е започвало? Полудявате ли? Няма значение. Време е за балсам. Пускате водата отново.

Седма минута: Защо е толкова тихо? Нещо не е наред. Подавате главата си изпод душа и се ослушвате. Спирате водата и се питате: "Бебче, добре ли си?". То не ви отговаря! (И съвсем логично). О, господи! Нещо се е случило с него? Защо спря да плаче изведнъж? Започвам да се паникьосвам.

Осма минута: Бебето започва да плаче отново. Камък ми падна от сърцето! Благодаря ти, боже. Излизате мокра, нямате време да се избършете добре, притичвате из целия апартамент.

Девета минута: Виждате бебето и го сграбчвате в ръцете си. "Миличкото ми! Толкова много съжалявам! Никога повече няма да влизам да се къпя!", му говорите тихичко и се успокоявате, че всичко е наред.

Десета минута: Но какво е това в косата ми? Останал балсам ли?

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ