Напишете дума/думи за търсене

Британците често кръщават децата си на принцеси и герои на "Дисни"

Жасмин на принцесата от "Аладин" е най-популярното приказно име за бебе във Великобритания

Родителите често черпят вдъхновение от персонажи на "Дисни", когато избират имена за децата си, пише в. "Дейли стар", позовавайки се на резултатите от проучване, направено във Великобритания.

Данните от допитването по поръчка на туристическата компания ФлоридаФорЛес сочат, че най-склонни да кръщават децата си на герои на "Дисни" са младите на възраст между 18 и 34 години, предава БТА.

Проучването разкрива още, че родителите най-често черпят вдъхновение от популярните класики на "Дисни", а не от новите продукции на компанията.

Същевременно 16 процента от анкетираните признават, че макар да намират идеята за очарователна, не биха кръстили отрочето си на персонаж на "Дисни". Други тридесет на сто смятат, че на децата във Великобритания се дават твърде много нетрадиционни имена.

Най-популярното име за бебе, вдъхновено от герой на "Дисни", е Жасмин - на принцесата от хитовата анимация "Аладин" от 1992 г. Следват Рекс - от "Играта на играчките" (1995) и Бел - от "Красавицата и Звяра" (1991).

В топ 10 на най-популярните бебешки имена, вдъхновени от персонажи на "Дисни", попадат още Джеси ("Играта на играчките 2", 2000); Мини ("Параходът Уили", 1928); Тиана ("Принцесата и жабокът", 2009); Елза ("Замръзналото кралство", 2013), Уди ("Играта на играчките", 1995); Ариел ("Малката русалка", 1989) и Нала ("Цар Лъв", 1994). 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ