Напишете дума/думи за търсене

Как детето ви учи новата информация (тест)

Всяко дете има вроден "механизъм" за научаване, изследване и запомняне на новата информация, която получава.

Едно прави това най-лесно чрез слушане, а друго - чрез гледане. Трето се справя за едно определено време, а четвърто малко по-бавно. И това е съвсем в реда на нещата! Как детето ви възприема новата информация и знания можете да проверите чрез следващия тест.

1. Казвате на детето си, че може да си избере една играчка от магазина. Какво от следните неща има най-голяма вероятност да избере?

a) комплект за рисуване

б) микрофон или друг музикален инструмент

в) топка

2. Ако детето ви има право да избере само една игра, коя ще бъде тя?

a) игра на магазин

б) пеене пред публика

в) криеница

3. На семейна вечеря в ресторант сте. Налага се да изчакате 10 минути, докато дойде храната. Какво прави детето ви през това време?

a) драска и рисува

б) търси комуникация с вас

в) опитва се да се измъкне от столчето за хранене, за да обикаля енергично заведението

4. На коя семейна активност би се зарадвало най-много детето ви?

a) филм

б) концерт

в) спортно събитие

5. Когато четете приказка на детето си, то:

a) е тихо и съсредоточено. Следи всяка ваша дума и сочи картинките.

б) повтаря думите и ви моли да му ги обяснявате

в) разсейва се лесно

6. Ако дадете на детето си своя смартфон, кое ще привлече най-много вниманието му?

a) разглеждане на снимките

б) музиката

в) игрите

Най-много отговори А:

Детето ви се учи с гледане Вашето дете възприема най-добре новата информация, когато я вижда. За него най-голям интерест представляват картинките и практическите обяснения. Нямате представа колко голямо значение има за него един единствен цвят. То забелязва всичко и може лесно да различи тоновете и да запомни как точно изглеждат играчките му, след което да ви ги опише.

Най-много отговори Б:

Детето ви се учи със слушане Детето ви е представител на 10-те %, които възприемат новата информация най-добре чрез ушите си. Това е чудесно, защото вероятно ще ви се наложи да повтаряте едно и също нещо по-малко пъти. То възприема отлично вербалните инструкции и с порастването си ще ви изненада колко добре възпроизвежда заръки от по няколко точки с уникална прецизност. Хубаво е на такива деца да се дават материали, които са записани на диктофон или друго устройство. Например да "използват" от ранна възраст аудио книги или да учат език чрез слушане.

Най-много отговори В:

Детето ви се учи с практика Най-разпространеният метод за учене сред децата е този чрез нагледна практика. Вие показвате какво трябва да се направи и малчуганът го повтаря. Това е съвсем нормално! Спомнете си как още от бебе вашето малко съкровище копира всичко, което види. При такова положение родителят е неизменна част от обучителния период - от първите думички чак до училищна възраст. Вие трябва да показвате на малчугана какво се изисква от него и кои са нещата, които трябва да знае. Дори ако става дума за нещо чисто битово - като оправяне на леглото, прибиране на съда, в който е хапвало или играчките, с които се играло.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ