Напишете дума/думи за търсене

Хюга стил в бебешката и детска стая

Тези от вас, които не знаят какво означава терминът "хюга", може би в момента си задават куп въпроси.

Дали е интериорно решение или безумна модна вълна. Хюга възникна още преди няколко години като популярно наименование, а от по-малко от 3 години е актуално и в България. Какво обаче е точно то? Хюга е усещане, начин на живот у дома, енергия и най-вече топлина и уют. Терминът възниква в Дания. Проучване сочи, че датчаните са най-щастливият народ в света. Този резултат започва да интригува въображението на много хора и насочва всички тях към един въпрос: на какво се дължи това щастие? Няма да повярвате, но радостта към живота на датчаните се дължи на обстановката в домовете им. Много свещи, пухкави одеяла, топли чорапи, красиви чаши за чай и куп други неща, които предизвикват уют и задушевност. Тайната на датчаните се крие в това, че изброените неща са характерни за дома им не само по време на коледните и новогодишни празници, а и през цялата година. Казано накратко - това е ХЮГА животът!

След всичко казано съвсем очаквано възниква въпросът присъства ли хюга в детската стая? И още как! Датчаните дори смятат, че колкото по-рано въведем този стил в живота на детето, толкова по-щастлив възрастен ще бъде то един ден. Разбира се, когато говорим за детска и бебешка стая, няма как да добавим един от най-главните елементи на хюга - свещите, но затова пък има куп други способи, които да използваме.

Кои са ХЮГА цветовете?

Бледо зелено

Бебешко синьо

Коралово

Цвят горчица

Сиво

Бежово

13 отличителни хюга аксесоари за бебешката и детска стая

1. Пухкави възглавници

2. Плетени одеяла

3. Плетени играчки

4. Зелено растение

5. Етажерки с книжки

6. Топли чорапи

7. Приглушено осветление, както и специален детски полюлей

8. Детски картини или семейни снимки по стените

9. Дървено креватче

10. Приглушена и нежна музика за фон

11. Палатка за игра

12. Люлеещ се стол

13. Килимът е задължителен

Как да създам хюга усещане в целия дом?

Купете много свещи, но внимавайте с решението къде да ги разположите. Съобразете се с това, че има деца у дома. Декорирайте дивана с възглавници и топли одеяла. Купете си красив сервиз и пийте чай. Наложете си забрана за използване на мобилни устройства след определен час вечер. Носете топли и удобни дреби, с които да ви е комфортно.

Кои са задължителните навици на хюга живота?

Събуждайте се и си лягайте рано. Пийте чаша топла вода всяка сутрин. Всяка сутрин правете гимнастика по 5 минути. Медитирайте по 5 минути всяка вечер. Винаги носете дрехи, които са ви удобни. Правете си план за всеки следващ ден и го записвайте, за да го виждате. Всяка вечер преди лягане четете книга. 20 минути са достатъчни. Изграждането на този навик е важно, за да успокоите нервната си система. Ходете на разходки в спокойни паркове. Правете поне по 1 комплимент на ден на случаен човек.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ