Напишете дума/думи за търсене

4 супер причини да пием зелено смути

Смутитата се смилат много по-лесно, отколкото твърдата храна. При много хора метаболизмът не може да се справи оптимално с твърдата храна и хранителните вещества не се усвояват добре.

Този ефект е минимален при течните храни като смути, които тялото много лесно усвоява.

Детоксикация е втората причина. Човешкото тяло е една съвършена система, която непрестанно се стреми да бъде в баланс и да елиминира отровните вещества. Прекаленото излагане на токсини обаче забавя системите на детоксикация. Истината е, че ние можем да си помогнем в процеса на изчистване. Един здравословен вариант за това са именно зелените фрешове и смутита. Благодарение на зелените течни храни ние можем да си набавим фибрите, които са нужни за прочистване на тялото и тонизиране на храносмилателната система.

Като логично продължение смутитата ни даряват с отлично здраве и много повече жизненост. Здравословното хранене е ключът към перфектното състояние на организма и красотата. В човешката природа е заложено той да се храни предимно с пресни плодове, зеленчуци, семена и ядки. Като започнете да консумирате зелени смутита, още в самото начало ще видите резултат върху кожата ви – тя ще стане по мека, еластична и сияйна. Това сияние, разбира се, случва и на клетъчно ниво в тялото ви. Важно е да подхранваме кожата си на клетъчно ниво!

Напитката ще подсили и имунитета ви. Това е особено важно в момент, в който преминаваме от един към друг сезон. Благодарение на зелената напитка ще се предпазите от есенната настинка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ