Напишете дума/думи за търсене

11 варненски семейства получават помощ по инвитропрограма

СНИМКА: Авторката

11 варненски семейства с репродуктивни проблеми ще получат помощ по общинската инвитропрограма. Това решиха съветниците от ОБС Варна на последното заседание на съвета за този мандат.

25 000 лв. е сумата, която местният парламент прие с пълно единодушие да бъде отпусната на двойките с репродуктивни проблеми. С това решение отпуснатите средства за мандат 2015-2019 по програма инвитро ще достигне 600 000 лв. От отпуснатите за 2019 г. по това направление 160 000 лв. в бюджета на Община Варна остават 31 500 лв. Благодарение на активната политика на Община Варна за подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми на бял свят за последните 4 години са се появили над 50 бебета.

Съветниците решиха още на 45 души да бъдат отпуснати общо 13 650 лв. – еднократни финансови помощи за задоволяване на жизнени и комунално-битови нужди. Общо 47 са подадените заявления, но на двама от заявителите е отказана помощ. Единият тази година вече е бил подпомогнат от общината, а другият има по-висок доход и няма основания за отпускане на средствата.

В последното заседание бе одобрен и Подробен устройствен план за дострояване на буна „Минерален басейн“ в к.к. „Св. Св. Константин и Елена“. Решението се отнася за обект „Морска част за дострояване на буна, крило север „Голям плаж“ и крило юг „Малък плаж“ в курорта. Дострояването е необходимо заради установени компрометирани места и липси в защитната бронировка при върха на буната. С приемането на плана се дава зелена светлина на дейностите по брегоукрепване и брегозащита, които да предпазят бреговата част от ерозионни процеси.

Одобрен бе и Подробен устройствен план „за градска болница“ и план за улична регулация. По думите на арх. Виктор Бузев планът включва улична регулация на отсечка от 35 метра и сграда до 7 етажа с прилежащи към нея магазини и гаражи. Планът се отнася до два поземлени имота, обединени в един парцел, намиращ се зад Градска болница в центъра на Варна.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ