Напишете дума/думи за търсене

Авокадо в бебешкото меню - ето защо да го включите

Авокадото е прекрасна първа храна за вашето бебе. То е гладко и кремообразно, когато е направено на пюре и е лесно за приемане от бебето, когато започне захранването.

Може да бъде въведено още на 4-6 месечна възраст. Бебетата се нуждаят от въглехидрати и мазнини, както и от протеини, необходими за техния растеж през първата и втората им година. След като започнете да предлагате повече храни, ще се убедите, че смесването на авокадо с ябълково пюре, банан, круша, праскова и дори с домашно кисело мляко се превръща в много вкусна и полезна закуска.

Авокадото е пълно с мазнини. Не се притеснявайте за количеството им, бебетата не трябва да бъдат на диета с ниско съдържание на мазнини. В техния хранителен режим трябва да присъстват достатъчно много мазнини, необходими за правилния растеж и развитие на мозъка.

Съдържа голямо количество витамини /Е, от група В, А, С,КК,РР, фолиева киселина/, минерали /калций, фосфор, калий, желязо, натрий, сяра, мед, хлор, йод, магнезий, бор, кобалт, манган и др./ и мононаситени мастни киселини, които много добре се усвояват от организма.

От консумацията на 1 средно голямо авокадо човек може да си набави 36% от необходимо за деня количество витамин К, 30% от фолиевата киселина, и да удовлетвори 20% от дневните нужди на пантотенова киселина /витамин В5 необходим за разграждането на въглехидратите/, витамин В6, на витамин С и калий – 2 пъти повече калий, отколкото се съдържа в 1 банан.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ