Напишете дума/думи за търсене

7 супер ползи от хапването на тиква

Тиквата е полезна за хора със стомашни проблеми, защото подобрява функцията на стомашно-чревния такт и храносмилателната система.

При заболявания на стомаха и стомашно-чревния тракт тиквата се препоръчва да се яде само печена. По този начин се елиминира и опасността от натрупване на излишни килограми.

Тиквата е отличен помощник на диабетиците, защото утолява глада им за сладко и същевременно не носи никакви вреди на нивата на кръвната захар.

Тиквата помага за болни бъбреци, защото извежда от организма солта и водата, без да дразни бъбреците. Прясно изцеденият сок от тиква пък е особено лечебен преди лягане. А семките от тиквата са прекрасно слабително средство.

Тиквата помага да се нормализират нивата на високия холестерол и действа благоприятно при хора със сърдечно - съдови заболявания.

Тиквата е изключително полезна при някои кожни заболявания и се препоръчва за профилактика на зрителни разстройства като кокоша слепота.

Тиквата оказва благоприятно въздействие върху нервната система, тъй като има високо съдържание на витамини от група В, което успокоява организма. Поради това се препоръчва дори на бременни.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ