Напишете дума/думи за търсене

Помагат ли лимоните за отслабване?

Несъмнено всяка бременна жена се притеснява от момента с прибирането на коремчето след раждане и възвръщане на предишната му форма. Някои нови майки се подлагат на изтощителни тренировки, други път значително намаляват храненето си, освен ако не кърмят.

В следващите редове ще ви представим един режим, който стана особено популярен в Холивуд – лимонената диета. Разбира се, както при всяка друга диета, и при тази мненията на специалистите са противоречиви. Режимът обещава прибиране на коремчето за 2 седмици, като причина за това се сочи ефектът на цитрусите, които топят бързо мазнините. Ефикасна или не, може би си струва да опитате един нов начин, без да се увличате прекалено, защото диетата не трябва да се спазва повече от 1 седмица.

Както вече споменахме, много холивудски звезди изкарват по цяла седмица само на лимонов сок и вода. Ние не ви съветваме да го правите, но затова ви предлагаме няколко варианта за изпълнението на този пречистващ режим.

1. Храните се, както обикновено, но два пъти дневно пиете лимонов сок, разреден с вода.

2. Пиете лимонов сок, но се придържате към по-специален начин на хранене в рамките на 1 седмица, като изключите от менюто си сладкото и тестеното.

3. Третият вариант е най-труден и за него задължително първо е нужна консултация с лекар! При него се приема само лимонов сок и не се яде нищо друго. Лимоните минават през цитрусова преса и задължително се разреждат с малко вода. По-приятен вкус се получава с добавка от кленов сироп или средно лют пипер. На тази диета обикновено се подлагат звезди от шоубизнеса, преди да стъпят на червения килим.

Защо точно лимони?

Лимоновият сок премахва чувството на глад и забавя апетита. Употребата на поне 1 литър лимонов сок, смесен с минерална вода през деня, води до по-често уриниране, а това води до загуба на тегло. Лимоните активират изгарянето на мазнини и освен това са много здравословни. С богатото си съдържание на витамин C, те укрепват много имунната система. Ето затова, дори и да не получите съвсем желания ефект от режима, ще се чувствате по-енергични и по-малко склонни към боледуване.

В същото време сокът от лимон заздравява венците и предпазва от възпаления. Цитрусът е абсолютен дезинфектант и лек. Кората му пък помага за омекване на кожата на лактите. За целта е нужно просто да втривате кората на това място.

Най-добър и препоръчителен е вторият вариант, защото при него резултатите идват сравнително бързо и не стресирате твърде много организма си. Все пак целта е да задържите свалените килограми, а не да ги върнете ударно с приключването на режима.

Първи ден до седми ден:

Пийте сок от лимон и вода, колкото ви понася. Това ще активира отделителната система и ще укроти глада.

Започнете с голяма чаша прясно изцеден лимонов сок веднага след ставане от сън. Хранете се нормално, но умерено. Без захар, тесто, сол и алкохол.

Между храненията се пие лимонов сок. За предпочитане е в менюто ви да присъстват предимно зеленчуци.

Ако изпитвате прекалено желание за сладко, заместете го с оризови вафлички. Захарта засилва производството на инсулин. Засилва се желанието към калорични храни - шоколад, бисквити, желирани бонбони. Това от своя страна възпрепятства разграждането на мазнините. Логично, по този начин вие действате абсолютно противно на режима си с лимони.

Третият ден е най-преломен във всяка една диета. Ако успеете да издържите него, на четвъртия вече ще сте адаптирани и ще ви е значително по-лесно.

Хапва ли ви се хляб твърде много, просто изберете пълнозърнест или сухари. През четвъртия ден можете да замените плодовете със сурови ядки.Те са добър избор, защото спадат към т. нар. полезни мазнини. Към добрите мазнини спадат също така семената, рибата, рапичното и орехово олио.

През тези 7 дни следете за по-ограничена консумация на млечните продукти, масло и тлъсто месо. Начинът, по който се храните, също е от особено значение за добрите резултати. Доказано е, че голямо влияние за напълняването, оказва настроението, в което сме, докато хапваме. Не трябва да сте нервни, ядосани, да консумирате храна бързо и на крак. Дъвчете бавно и дълго и най-вече – бъдете спокойни и наистина се наслаждавайте на всяка хапка.

Повечето отзиви за лимонения режим са, че само за една седмица действително се свалят поне 2 кг. Придържайте се към по-бавно темпо, за по-трайни резултати.

В никакъв случай не провеждайте лимонената диета по-дълго от 7 дни без почивка, тъй като киселият сок е изпитание за стомаха. При дискомфорт веднага преустановете диетата.

Лимоните са полезни и здравословни, но с мярка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ