Напишете дума/думи за търсене

Лекари от Майчин дом ще обменят опит с колеги от Китай

Снимка: "Майчин дом"

"Майчин дом" е единствената болница, която китайският министър на здравеопазването посети у нас в рамките на официалното си посещение, съобщиха от здравното АГ заведение.

Здравният министър на китайската народна република Ма Ксиаоуей проведе среща с изпълнителния директор на болницата професор д-р Иван Костов. Двамата обсъдиха възможности за усъвършенстване на опита и практическите умения на специалистите от "Майчин дом" с медицинско оборудване от последно високотехнологично ниво, което се използва в най-добрите лечебни заведения в Китай.

"Ще бъдем щастливи, ако поставим началото на проект между България и Китай, съсредоточен в грижата за майките и техните деца. Мислим, че и за вашите лекари и акушери ще бъде интересно да посетят някои от нашите болници, за да видят как работим и как страна като нашата се грижи за новородените, които са средно по 100 на ден", сподели министър Ма.

На срещата бе обсъдено и възможното дългосрочно партньорство на болницата с някои от най-добрите медицински заведения в Шанхай, специализирани в роботизираната хирургия.

Отскоро "Майчин дом" прилага хирургичната система Да Винчи, най-съвременната технология за безкръвни операции в целия свят.

Професор д-р Иван Костов лично демонстрира пред гостите капацитета на болницата, като обърна специално внимание на изцяло реновираните отделения по неонатология и акушерство и гинекология.

Министърът на здравеопазването на НР Китай посети България заедно с представители на държавите от Централна и Източна Европа в рамките на Формата 17 + 1, който по традиция събира министри и правителствени ръководители в дискусия за устойчивото развитие на здравните системи.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ