Напишете дума/думи за търсене

3 неща, които трябва да знаете за следродилното тяло

Раждането е наистина голямо събитие, водещо след себе си много промени от всякакво естество. Включително и такива за вашето тяло.

То се е подготвяло в продължение на девет месеца за момента, в който да има способността да даде живот. Съвсем нормално е след това да му отнеме време, в което да може да се върне в предишния си вид. Чудите ли се какво да очаквате? Ето 3 неща, които ще се случат с вас.

В момента, в който ви изпишат от болницата, ще изглеждате като бременна в 6-и месец.

Много майки са изненадани, когато видят, че коремът не изчезва в момента, в който родят. Една от причините за това е, че на матката е нужно време, в което да може да се върне в първоначалното си състояние от преди бременността. Остатъчните води в организма също имат значение. В следващите седмици ще се изчистите напълно. Бъдете търпеливи. Коремът ви ще става все по-малък с времето.  Разбира се, това зaвиси и от гена ви. Някои дами прибират корема по-бързо от други.

Ще изпитвате неразположения ниско долу в корема.

Това също се дължи на свиването на матката до размера й преди раждането. Тези следродилни "контракции" са напълно нормални и не би трябвало да се тревожите. Ако все пак усещате, че неразположението е нетърпимо, можете да се посъветвате с лекаря си, който да ви насочи какво да правите, за да ги облекчите. Възможно е тези болки да продължат от 7 до 10 дни.

Ще имате кървене.

По този начин ще се изчистите от всички остатъчни течности и кръв или иначе казано - лохии. Чувството може да се сравни с това, когато сте в цикъл или малко по-тежко. Обикновено най-обилното кървене продължава около 10 дни след раждането, но може и повече. Купете си максимално голям размер дамски превръзки и имайте винаги нова под ръка. При някои жени пълното изчистване отнема от 2 до 6 седмици.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ