Напишете дума/думи за търсене

Изреченията, които ще преобразят общуването ви с детето

Всеки родител знае колко трудна може да бъде комуникацията с детето на моменти. Умората и напрежението си казват думата и понякога е възможно да се ядосате малко повече.

Тогава сте и по-склонна да се скарате и да отправите малки "заплахи" към малчугана. Неговата малка глава обаче разбира думите ви по-коренно различен начин от този, по който го правите вие. Вижте 6 неща, които може да замените в комуникацията си с него, за да постигнете по-добър краен резултат.

1. Заменете "Спри да плачеш веднага" с "Изглеждаш разстроен/а. Имаш ли нужда от прегръдка?"

2. Заменете "Ако не спрете да се карате, обръщам колата и се прибираме вкъщи" с "Спирам колата. Можем да продължим, когато е тихо в нея!"

3. Заменете "Моля? Излял/а си сока си отново?" с "Каква бъркотия! Хайде да ми помогнеш да изчистим това."

4. Заменете "Спри да крещиш веднага" с "Моля те, използвай тих тон, когато ме молиш за нещо. В противен случай ми е трудно да те разбера."

5. Заменете "Омръзна ми от лиготията ти" с "Чувствам се ядосана от постъпката ти в момента. Нужно ми е време да се успокоя. Запази тишина."

6. "Дори и решението ми да не ти харесва, то е категорично. Не всичко е честно" с "Може би си разстроен/а от моето решение, но ще видиш, че така е по-добре. Обещавам ти."

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ